Την άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να ανασυνταχθεί αρχής γενομένης από την ηγετική ομάδα εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βλάχος

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να βγω και εγώ να πανηγυρίσω, προφανώς έχασε η ΝΔ. Αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι ας επικοινωνήσουν με τα στελέχη της παράταξης που αυτή την ώρα είναι γονατισμένα, πικραμένα και στεναχωρημένα και να τους πούμε αν κερδίσαμε ή αν χάσαμε», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.  


Ο κ. Βλάχος απέδωσε την ήττα της ΝΔ στην πολιτική που εφήρμοσε, στα μέτρα που πήρε τα οποία αν και κάποια ήταν προς την σωστή κατεύθυνση δεν μπόρεσε να τα επικοινωνήσει και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκοπεί από το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. 

«Εγώ νομίζω ότι πρέπει η ηγετική ομάδα να ανασυνταχθεί, να αλλάξει, τα πρόσωπα που εξέφραζαν την πολιτική μέχρι τις εκλογές να αντικατασταθούν, η πολιτική επιχειρηματολογία πρέπει να είναι διαφορετική. Ο κ. Παπαμιμίκος νομίζω ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί γιατί η εμφάνιση του κόμματος προεκλογικά νομίζω ότι ήταν τραγική ». 

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «το βράδυ στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ είπε αυτά που είπε μια ώρα δύσκολη [...]Θα δώσω όμως πολύ μεγάλη σημασία τι θα πει από εδώ και πέρα και κυρίως τι θα κάνει και με ποιους θα το κάνει». 
Άφησε αιχμές μάλιστα για τον τρόπο που λειτουργούσε η κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας: «Μου είναι αδιανόητο να συνέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα και να μην  δοθεί ο λόγος στους βουλευτές. Εάν κάποιοι σκέφτονται να συνεχίσουν να συγκαλούν την κοινοβουλευτική ομάδα για να μιλάει μόνο ο πρόεδρος  εγώ τους λέω από τώρα καλύτερα να μην το κάνουν καθόλου.

Δεν ήταν ο κ. Σαμαράς υπεύθυνος για την κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχουν και συνεργάτες του οι οποίοι τον συμβούλευαν. Ας ψάξει να βρει ποιοι του μετέφεραν μηνύματα σωστά και ποιοι λαθεμένα και ας ζητήσει και ο ίδιος ευθύνες».
Σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου είπε πως «πρέπει να υποστηριχθεί». 
Για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως «παραμένει ένα πολιτικό κεφάλαιο όχι μόνο για την παράταξη αλλά ευρύτερα για την πολιτική ζωή του τόπου όμως το αν θα αξιοποιηθεί, το αν θα επιστρέψει πάλι στην μαχόμενη πολιτική είναι θέμα των συνθηκών».