Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας της εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Δημήτρης Σταμάτης
 
Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου υποστήριξε πως «ο ελληνικός λαός αισθάνθηκε ασφαλής και έτσι η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας. Ενισχύσαμε το τραπεζικό σύστημα και ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να αναζητήσει κάτι καλύτερο που του έταζαν», ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ σήκωσε τη δύσκολη και υποχρεωτική πολιτική
 
Τόνισε μάλιστα πως κανένας στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι μνημονιακός. «Εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο ήταν υποχρεωτική πράξη που έγινε σε ανύποπτο χρόνο. Ακολουθήθηκε πολιτική που εξαρτάται από το μνημόνιο, έγιναν βελτιώσεις στο μνημόνιο ΙΙ. Υπήρχαν και υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων που διευκολύνουν τη ζωή του πολίτη, προσφέρουν στην οικονομία, φτιάχνουν ένα νέο κράτος», είπε και πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός τα θέλει όλα αυτά και στην συντριπτική του πλειοψηφία λέει πως πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ».  
 
Σχετικά με τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ ο κ. Σταμάτης είπε πως είναι μια «προβλεπόμενη από το καταστατικό διαδικασία» και πως θα γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. 
 
Σε ερώτηση για γκρίνιες είπε πως «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όταν ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό υπάρχει τέτοια κριτική και άλλοτε είναι βάσιμη, άλλοτε όχι» ενώ πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία θα αποφασίσει για το τι «είδους αντιπολίτευση σκοπεύει να κάνει». «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει πολιτική πεζοδρομίου και γηπέδου. Θα κάνει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση», κατέληξε. 
 
Σχετικά με το τι στάση θα κρατήσει η ΝΔ στα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα σε αυτό της αύξησης του κατώτατου μισθού είπε πως «κατά την εκτίμησή μας μειώνει αισθητά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των προϊόντων και οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας».