Για «εποικοδομητικές συνομιλίες» του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με τον νέο έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά έκανε λόγο γερμανική πηγή.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι το Βερολίνο πλέον ανησυχεί λιγότερο για τη στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη Ρωσία.

Οι ανακοινώσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης της Ελλάδας είχαν δημιουργήσει ανησυχία ότι ενδέχεται να είναι πιο δύσκολο η ΕΕ να πετύχει μια κοινή στάση απέναντι στη Μόσχα σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, μετά την 20λεπτη συνάντηση του  Σταϊνμάγερ με τον κ. Κοτζιά στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η γερμανική κυβέρνηση πλέον «ανησυχεί λιγότερο από πριν» προσθέτει η ίδια πηγή.

«Η συζήτηση για τη Ρωσία δεν θα γίνει ευκολότερη, λόγω της στάσης που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση», είχε αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι προσερχόμενος στη Σύνοδο ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και, παράλληλα, για την αποφυγή μία ρήξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας» ενώ είχε συνομιλία και με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Πάβλο Κλίμκιν.