Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο, εγγυώμενος την διαφάνεια και την ομαλότητα των διαδικασιών. «Και εκεί τελειώνει η θητεία μου», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το δίλημμα είναι δυναμική του μέλλοντος ή ρουφήχτρα του παρελθόντος; Επιλογή μου είναι να αγωνιστώ για το πρώτο και να μην επιτρέψω το δεύτερο».

«Δεν πρόκειται να γίνω Ζίγδης και Κουβέλης», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα προανήγγειλε, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, προανήγγειλε τη διεξαγωγή Συνεδρίου μετά το Πάσχα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εκτιμώ ότι αυτές οι προσπάθειες θα έχουν ευοδωθεί μετά το Πάσχα τον Μάιο, βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο, με όλα τα θέματα ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος της ηγεσίας».

Βενιζέλος: Συνέδριο αλλά όχι με θέαμα τεθλιμμένων συγγενών

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Βαδίζουμε στο συνέδριο χωρίς καθυστερήσεις αλλά συντεταγμένα και με ουσιαστική προετοιμασία. Όταν διεξαχθεί πρέπει να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον της κοινωνίας να μας ακούσει και να ασχοληθεί ξανά μαζί μας επί της ουσίας. Πρέπει να υπάρχει στοιχειώδες κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο επί της ουσίας που θα μας ακούσει και δεν θα παρακολουθήσει το θέαμα των τεθλιμμένων συγγενών».