Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις όμως, επεσήμαναν στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.

Σε σειρά δηλώσεων που ξεκαθαρίζουν τις θέσεις της Γαλλίας μερικές ημέρες πριν από τις συνομιλίες με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι, τα κυβερνητικά στελέχη της Γαλλίας απέκλεισαν εκ νέου το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού κρατικού χρέους.

«Η διαγραφή του χρέους αποτελεί παραλογισμό, στο τραπέζι βρίσκεται η αναδιαπραγμάτευση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Libération, που προσθέτει:

«Υπάρχουν πολλές επιλογές τεχνικού χαρακτήρα που θα συζητηθούν. Αλλά προσοχή: όλα θα εξαρτηθούν από τις δεσμεύσεις που θα κάνει η Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις».

Ο Σαπέν, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για το τι θα τεθεί σε αναδιαπραγμάτευση στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αρλέμ Ντεζίρ, είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι ενδέχεται να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής, τονίζοντας:

«Μπορούμε να μιλάμε για το χρέος της Ελλάδας, την ελάφρυνση του χρέους της. Δεν μπορούμε όμως να διαγράψουμε το χρέος της Ελλάδας, διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα μεταφερόταν το βάρος στον Γάλλο φορολογούμενο».