«Και οι δύο εκφράσαμε ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Σουλτς μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αντάλλαξαν απόψεις. «Καταλήξαμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε συμβιβασμούς και η ελληνική κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό για τη σχέση εμπιστοσύνης και τη συνεργασία, που δεν ήταν πάντα εύκολη και υπογράμμισε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σε δηλώσεις του από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως είναι σημαντικό ότι ο κ. Σουλτς «έχει κρατήσει στη συνείδησή του τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως την δική μου προσωπικά. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τεράστιο πολιτικό κόστος».

«Τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις, για το επικείμενο συνέδριο και για τις αλλαγές, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, μέσα στη ζώνη του ευρώ» είπε και προσέθεσε:

«Ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα του τί ψήφισε την Κυριακή των εκλογών, θέλει κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο για τη χώρα. Θέλει να προστατευθούν οι θυσίες του και να αποδώσουν καρπούς. Εμείς θα συνεισφέρουμε και από τη θέση της αντιπολίτευσης προς την κατεύθυνση αυτή».

«Δυστυχώς ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται και μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες. Με αυτές δουλειά δεν κάνουμε. Αυξάνονται απλώς οι κίνδυνοι. Είτε οι κίνδυνοι λάθους, είτε οι κίνδυνοι ατυχήματος» συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζελος.

«Θα συμβάλουμε λοιπόν στο να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, αλλά θα συμβάλουμε επίσης και στο να γίνει ό,τι καλύτερο και θετικότερο μπορεί να γίνει για τη χώρα χωρίς να πάμε ούτε ένα βήμα πίσω από εκεί που ήμασταν» τόνισε και προσέθεσε:

«Πρέπει να κάνουμε το καθοριστικό βήμα προς τα εμπρός, δηλαδή προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την προληπτική πιστωτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε την οικονομία, την απασχόληση, την ανάπτυξη και βεβαίως να ελαφρύνουμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Eurogroup του Φεβρουαρίου του 2012».

«Και χαίρομαι γιατί ο Μάρτιν Σουλτς που είναι ένας Ευρωπαίος πολιτικός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης με μεγάλο κύρος και συμπάθειες στην Ελλάδα, είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και να το μεταφέρει στην Ευρώπη, αλλά και να πει στους Έλληνες συνομιλητές του με ειλικρίνεια και ακρίβεια ποιος είναι ο πραγματικός ευρωπαϊκός συσχετισμός» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.