current views are: 3

30 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:18

Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει Αβραμόπουλο μετά και τη στήριξη της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο εφόσον η Νέα Δημοκρατία τον στηρίξει.

Δημοσίευση 05:18’
αρθρο-newpost

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο εφόσον η Νέα Δημοκρατία τον στηρίξει.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο εφόσον η Νέα Δημοκρατία τον στηρίξει. Κι από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε χθες στον Έλληνα Επίτροπο και τού γνωστοποίησε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίσει η ΝΔ στη Βουλή πιθανή υποψηφιότητά του, τότε τα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι λυμένα. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχικώς διατηρούσε επιφυλάξεις. Όχι για το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά γιατί θεωρούσε ότι θα ήταν ανήθικο το κόμμα του να συμπράξει σε κάποιο παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πίστευε άλλωστε ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει τον Έλληνα Επίτροπο για την Προεδρία μόνο και μόνο για να καταφέρει καίριο πλήγμα στην γαλάζια παράταξη δεν θα έπρεπε τον διευκολύνει. “Άλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους” είπε χθες με νόημα μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 

Όμως αργότερα διευκρίνιζε σε συνεργάτες του ότι εφόσον ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα έχει πρόβλημα τότε και το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει την επιλογή Αβραμόπουλου. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός άναψε πράσινο φως. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει για τον διάδοχο του κ. Παπούλια στους συνομιλητές του:

“Απαιτείται ουσιαστική συναίνεση, θεσμική διαφάνεια, προσωπική αξιοπρέπεια. Για μάς αυτά είναι τα κριτήρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” .


σχετικα αρθρα