Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν θα καταθέσει εξωπραγματική πρόταση στον Ντάισελμπλουμ για το θέμα του χρέους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσουν στον Ευρωπαίο αξιωματούχο μία πρόταση για ελάφρυνση του χρέους, η οποία ουσιαστικά θα προσπερνά την προοπτική του κουρέματος και θα προτείνει λύσεις για να επέλθει μία αμοιβαία συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. 

Ο πρωθυπουργός το είπε χθες και στον Μάρτιν Σουλτς: "Δεν πάμε για ρήξη". Όπως επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την πρότασή της για την διευθέτηση του προβλήματος του χρέους θα παρουσιάσει ένα πιο συνολικό πακέτο για γενναίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην χώρα με αιχμή την φοροδιαφυγή και την διαφθορά αλλά και για το πώς θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της. 

Ωστόσο, αυτό παραμένει ένα σκοτεινό σημείο της διαπραγμάτευσης, αφού αφενός ο υπουργός Οικονομικών έχει υπονοήσει ότι η κυβέρνησή του δεν θα ζητήσει παράταση του προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και αφετέρου τα διαθέσιμα στην χώρα φθάνουν για τους επόμενους δύο-μήνες βαριά βαριά.

Ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει εκ νέου για μία συμφωνία-γέφυρα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει διάρκεια περίπου ενός τριμήνου έως ότου διαμορφωθεί το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκαθαρίσει και το πλαίσιο της συμφωνίας που επιδιώκει να επιτευχθεί. 

Όλα αυτά ενώ ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου παρατηρώντας πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στις προεκλογικές της υποσχέσεις θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό της μεταρρυθμίσεις.