Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως είναι «σταθερή παραφωνία στο νέο ελπιδοφόρο σκηνικό». 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει:

«Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα. Από τη μία μεριά, η επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σηματοδότησε την έναρξη της πραγματικής διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους. Από την άλλη, στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες ξεκίνησε η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην ΕΕ. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι η στάση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ήταν ιδιαίτερα θετική και «είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση». Προχωράμε μπροστά με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα».

Και συνεχίζει:

«Σταθερή παραφωνία στο νέο ελπιδοφόρο σκηνικό, αποτελεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς επιμένει να αποποιείται των ευθυνών του και να αγνοεί προκλητικά τη λαϊκή ετυμηγορία. Επενδύει το πολιτικό μέλλον του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, που αυτή τη στιγμή σημαίνει συνολική αποτυχία για την Ελλάδα».

«Έστω και την ύστατη ώρα, η αντιπολίτευση πρέπει να αποφασίσει αν θα εργαστεί προς όφελος της κοινωνίας ή θα παραμείνει για μικροκομματικούς λόγους προσκολλημένη στην κινδυνολογία, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους δανειστές», καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.