Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
 
Η οικογενειοκρατία και η ολιγαρχία εξακολουθούν να επιδιώκουν να επιβληθούν στο ΠΑΣΟΚ,  ακόμα κι αν βρίσκεται στο 4%. 
 
Η μάχη διαδοχής στη Χαριλάου Τρικούπη έχει ξεκινήσει και το όνομα ή καλύτερα το επίθετο  της Φώφης Γεννηματά  στηρίζεται από μιντιακά συγκροτήματα, μέλη της πολιτικής ελίτ και ολιγαρχίας που λυμαίνονται τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες και παλαιά «εξαφανισμένα» στελέχη όπως ο Κώστας Λαλιώτης
 
Η Φώφη Γεννηματά έχει αποδειχθεί «στρατιώτης» του συστήματος το οποίο έχει «υπηρετήσει» από πολλά πόστα... βουλευτής, υπερνομάρχης, εκπρόσωπος κόμματος, υφυπουργός Άμυνας. 
 
Χωρίς να έχει ποτέ της καταφέρει να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο και ξεκάθαρη πολιτική άποψη κατάφερνε πάντα να «επιβιώνει» χάρη σε δύο πράγματα: το βαρύ όνομα που κουβαλάει για το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του και τις «πολιτικές» της συμμαχίες, που «άλλαζε», αναλόγως των καιρών και των προσωπικών φιλοφοξιών.
 
Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε να μείνει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και όχι το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίον θεωρητικά τους ενώνουν ισχυροί πολιτικοί και οικογενειακοί γνωρίζοντας πως η προδιαγεγραμμένη συντριβή του κόμματος,  θα άνοιγε το δρόμο για την ηγεσία με τον Γιώργο Παπανδρέου εξουδετερωμένο. 
 

Τα σχέδια της κόρης του Γιώργου Γεννηματά βρίσκουν στήριξη σε μιντιακά συγκροτήματα και συστήματα που έχουν συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ ως παραμάγαζό τους. Πιστεύουν δεν πως το όνομα από τη μία και οι ασθενείς αντιστάσεις από την άλλη μπορούν να φέρουν πίσω τη χαμένη γενιά του κινήματος με την οποία διατηρούν δεσμούς.

 
Άραγε έχει αναρωτηθεί κανείς πως μετά από όλα αυτά τι θα μπορεί να θυμάται κανείς ως έργο Φώφης Γεννηματά;