Αυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, λίγο πριν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Η συζήτηση περί κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα και η Ελλάδα  μπορεί να λάβει μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος μόνο αν τηρήσει τις συναφθείσες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις» διαμήνυσε ο εκπροσωπος του γερμανικού υπουργείου Μάρτιν Γιάγκερ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι απλή: στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα διάσωσης λήγει και προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή λήξη του προγράμματος απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες από την Ελλάδα» σημειώνοντας ότι εξαρτάται από την τρόικα να αποφασίσει κατά πόσο η Ελλάδα ικανοποιεί αυτή την προϋπόθεση. 

Ο κ. Γιάγκερ είπε ακόμα στη συνέντευξη Τύπου:

Εάν εφαρμοστούν κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να δούμε εάν το πρόγραμμα τίθεται σε αμφισβήτηση. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε περαιτέρω με την ΕλλάδΑ, αλλά δεν θα επιβάλουμε την βοήθειά μας στην Αθήνα. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι η επέκταση του προγράμματος μπορεί να δοθεί μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις και κατέληξε:

Οι μέχρι στιγμής εξαγγελίες της Αθήνας, ωστόσο, φαίνεται να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.