Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορεί τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης,  με αφορμή τη στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στις αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών. 

Στη  δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η επιτυχία της νέας ελληνικής Κυβέρνησης και κατηγορεί την απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά, ότι έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γαβριήλ Σακελλάριδη:

Τη στιγμή που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ. Μογκερίνι παραδέχεται ότι η Ελλάδα κράτησε «ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση», η ΝΔ είδε «λόγια του αέρα» και «κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αλλά μειώθηκε ο χρόνος ανανέωσης των υφισταμένων σε σχέση με την αρχική εισήγηση στη Σύνοδο, κατόπιν της καθοριστικής συμβολής και της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, αφαιρέθηκε όποια αναφορά σε ενίσχυση οικονομικών κυρώσεων.

Είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Καλούμε τη ΝΔ αν έχει αποφασίσει να μην αποδέχεται τις διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, τουλάχιστον να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.