Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας του πως ο ελληνικός λαός έκανε γνωστή διεθνώς την ετυμηγορία του για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας.

Ο κ. Σόιμπλε σε αυστηρό τόνο διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι η βάση για περαιτέρω αλληλεγγύη, την οποία όλοι στην Ευρώπη χρειάζονται. Μάλιστα όπως είπε «σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μας και επιπλέον θα είναι και δύσκολο να μας εκβιάσει». 

Απαντώντας του ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως οι θέσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών και του επιτελείου του είναι γνωστές. Μάλιστα του επισημαίνει πως η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.  

«Οι θέσεις του κ. Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την  εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης.  Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.