Ολοκληρώθηκε η βραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των σημερινών συναντήσεων με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι θετική. Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν στην ίδια γραμμή. 

«Υπάρχει σχέδιο, τώρα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, θα βρεθεί μια επωφελής κοινή λύση», λένε χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στις συναντήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο.

Τον τόνο είχε δώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα τόνισε στους συνεργάτες του ότι «οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.

Παράλληλα, στις 00:30 αναμένεται να εμφανιστεί ο υπουργός Οικονομικών στην βρετανική εκπομπή Newsnight όπου θα μιλήσει για το παρασκήνιο της συνάντησης και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος.