current views are: 4

31 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση07:06

Κυβέρνηση: Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση

Έτοιμα για να αντιμετωπίσουν μια «φανερή αλλά και υπόγεια επίθεση  από τους Ευρωπαίους, τα συμφέροντα και τις αγορές» εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη. 

Δημοσίευση 07:06’
αρθρο-newpost

Έτοιμα για να αντιμετωπίσουν μια «φανερή αλλά και υπόγεια επίθεση  από τους Ευρωπαίους, τα συμφέροντα και τις αγορές» εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Έτοιμα για να αντιμετωπίσουν μια «φανερή αλλά και υπόγεια επίθεση  από τους Ευρωπαίους, τα συμφέροντα και τις αγορές» εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη. Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισίον Γερούν Ντάισελμπλουμ  για τα μνημόνια και τις επιπτώσεις που είχαν αυτά στην Ελληνική κοινωνία  αλλά και η κατηγορηματική αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την επιστροφή της τρόικας στην χώρα μας δημιούργησαν πραγματικό πανικό στην Ευρώπη αλλά και άγχος στις αγορές. Η κυβέρνηση ωστόσο επιμένει. Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.

« Όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες. Εμείς είπαμε μόνο την αλήθεια  τονίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Κακός οι ενδιαφερόμενοι δεν τα είχαν λάβει σοβαρά. Μάλλον επειδή είχαν μάθει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζουν την ελληνική κυβέρνηση πάντα με σκυμμένο το κεφάλι και την ουρά στα σκέλια.»

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πολύ πιεστικά για την χώρα μας αφού οι ισχυροί της Ευρώπης και οι αγορές θα δείξουν τα δόντια τους… Μάλιστα θεωρούν ότι σε αυτό το σκηνικό θα παίξει ρόλο και ο Αντ. Σαμαράς μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και τις επαφές που έχει στην Ευρώπη προσπαθώντας να παίξει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να κάνει πράξη το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Ο Πρωθυπουργός πάντως από την Δευτέρα θα ξεκινήσει ένα διπλωματικό μαραθώνιο προκειμένου να εξηγήσει σε όσους θέλουν να ακούσουν τις ελληνικές θέσεις. Την Δευτέρα θα βρεθεί στην Κύπρο , την Τρίτη στην Ρώμη, την Τετάρτη το Παρίσι και στην συνέχεια θα πάει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ.


σχετικα αρθρα