Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο κύριος Βενιζέλος άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος και στην αρχή της δευτερολογίας του τους ξάφνιασε όλους "ήθελα να ξεκαθαρίσω τους φίλους μου εδώ μέσα. Εγώ θα οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο ,θα είμαι ο εγγυητής εγώ και εκεί λήγει η θητεία μου". Οι περισσότεροι πάγωσαν καθώς δεν περίμεναν να κάνει αυτή την κίνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είχαν δει κάποιες διαρροές στον τύπο ,αλλά δεν είχαν πιστέψει πως ο κύριος Βενιζέλος θα εγκατέλειπε την καρέκλα του. Τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους διέψευσε όλους και αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το κόμμα.

Βιαστική εμφανίστηκε η κυρία Γεννηματά η οποία είπε πως θα πρέπει οι διαδικασίες να γίνουν νωρίτερα, να εκλεγεί πρόεδρος από τη βάση ,όπως άλλωστε προβλέπει το καταστατικό και στη συνέχεια να γίνει συνέδριο του κόμματος. Όμως ο κύριος Βενιζέλος επέμεινε και κανένας δεν είχε διαφορετική άποψη, πως θα πρέπει οι διαδικασίες να γίνουν το Μάιο ,να υπάρχει χρόνος να ακουστούν οι απόψεις του κόμματος και των στελεχών και να ξανά μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στον κόσμο του. Μπορεί ο κύριος Βενιζέλος να αποχωρεί ωστόσο ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος πως "δε θα δεχθώ ανηθικότητα από κανέναν, θα είμαι εγγυητής ".

Πολλοί εκ των βουλευτών παραδέχθηκαν πως η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου τον τιμά και είναι αντρίκια και πως υπάρχει προοπτική το ΠΑΣΟΚ να ξαναγυρίσει στον κόσμο που έχασε, να έχει επαφή μαζί του και να ξαναγίνει σιγά-σιγά μεγάλο.

Ο κύριος Βενιζέλος έριξε και το καρφί του για το Γιώργο Παπανδρέου και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την ψηφοφορία του 2004 "μπαίνω να ψηφίσω, μου λένε 300.000 ψήφισαν τον Παπανδρέου, βγαίνω από την κάλπη μου λένε 800.000 ψήφισαν το Γιώργο και μπαίνω στο αυτοκίνητο και ακούω 1 εκατομμύριο ψήφισαν τον Παπανδρέου".