Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη προγραμματίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα, με σκοπό να συζητήσει από κοντά με τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων το νέο σχέδιο νόμου για τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Τη συζήτηση θα απασχολήσουν και θέματα σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς και με τη δανειοδότηση των συνεταιριστικών οργανώσεων για την αγορά του λαδιού.

Ο κ. Σκανδαλίδης όπως προγραμματίζεται (εκτός απροόπτου) θα επισκεφθεί την Κρήτη το πρωί της Κυριακής για να πραγματοποιήσει αρχικά συνάντηση με τις διοικήσεις των Ενώσεων του νομού Λασιθίου.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας συγκαλεί σε σύσκεψη τις διοικήσεις των Ενώσεων του νομού Ηρακλείου.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σκανδαλίδης θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο για σύσκεψη με τις διοικήσεις των Ενώσεων του νομού και πιθανότατα το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Χανιά επίσης για συνάντηση με τους συνεταιριστές.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού είναι η συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με την αναμόρφωση του Συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, πρωτίστως στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών η οποία απορρίπτει συνολικά το νομοσχέδιο, αλλά και στους αγροτοσυνδικαλιστές που θεωρούν πως χρειάζεται αρκετές «διορθώσεις».


πηγή: Cretalive