Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. 

H σύσκεψη πραγματποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Χαλάνδρι, υπό τον Πρωθυπουργό. 

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βασίλη Ψαθά, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, ενώ έδωσε εντολή να φύγει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε είπε πως «η ελληνική κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός λαός βρίσκεται αυτές τις δύσκολες ώρες στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάζονται». Έκανε λόγο για πρωτοφανή όγκο υδάτων ενώ επισήμανε πως χάρη στην έγκαιρη λειτουργία της κρατικής μηχανής δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής. 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ζημιά που υπέστη το γιοφύρι της Πλάκας στην Άρτα ένα ιστορικό μνημείο το οποίο όπως είπε θα πρέπει να ανακατασκευαστεί. 

Ο κ. Τσίπρας τέλος είπε πως θα αναχωρήσει κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής των αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στις πληγείσες περιοχές. Κατέληξε πως «αυτό που ενδιαφέρει άμεσα είναι οι ανθρώπινες ζωές». Τέλος επεσήμανε πως από αύριο θα ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. 

«Ο πρωθυπουργός σας ενημέρωσε σχετικά με τις προθέσεις και τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις καταστροφές που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Άρτα. Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα θα βρεθεί στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Ταυτόχρονα, κλιμάκιο από το Υπουργείο Πολιτισμού και τεχνικό προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές που έχουν γίνει» δήλωσε από την πλευρά του κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και τόνισε:

Επίσης, θα μεταβεί άμεσα –σήμερα- ένα ακόμα κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο θα μετέχουν ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Ηπείρου και της Ευρυτανίας.
Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις από πολύ κοντά. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και της Ηπείρου αλλά και των άλλων περιοχών, έτσι ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Για την περιοχή του Έβρου είπε ότι «υπάρχουν προβλήματα, όπως μας έχουν ενημερώσει μεγάλος όγκος υδάτων κατεβαίνει και από τη Βουλγαρία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επαφές με τις γειτονικές χώρες.

Το πρωθυπουργό συνόδευσαν  οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.