Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Η Αίγινα, εκτός από άριστος τόπος ξεκούρασης και χαλάρωσης, αποτελεί για πολλούς και ένα σημείο εσωτερικής αναζήτησης και στοχασμού, ειδικά εάν είναι κάποιος και πολιτικός, προσφέρεται για ατέρμονες συζητήσεις υπό των ήχο των κυμάτων.

Η Αίγινα όμως συνδέει και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης μεταξύ τους, γεγονός που αναγκάζει κάποιους με περιπαικτική διάθεση να μιλήσουν για την παρέα της Αίγινας.

Και αυτό διότι ορισμένα κομβικά μέλη της νέας κυβέρνησης κάνουν τις διακοπές τους στο νησί ή έχουν σπίτι εκεί και άρα, εκ των πραγμάτων συναντώνται και συνομιλούν. Προφανώς δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, αλλά αποτελεί ένα ξεχωριστό στοιχείο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρκετά Σαββατοκύριακα, όταν του επιτρέπει το πρόγραμμα, πηγαίνει στο νησί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά και φιλοξενείται στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, από την εποχή του ΚΚΕ εσωτερικού.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας και πρόσωπο «κλειδί» στο Μέγαρο Μαξίμου είχε παλαιά φιλία με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι δύο ήταν μηχανικοί, αλλά πρωτίστως ήταν αδελφικοί φίλοι. Η σχέση Φλαμπουράρη και πατέρα Τσίπρα που έχει αποβιώσει, έφερε κοντά και τον Πρωθυπουργό και πολλοί λένε ότι είναι και ο πολιτικός του μέντορας. Και όχι άδικα. Αυτή η στενή, ανθρώπινη σχέση, έφερε κοντά και τις δυο οικογένειες, ενώ ο Αλ. Φλαμπουράρης υπεραγαπά τα παιδιά του Αλ. Τσίπρα, τα οποία, λέγεται ότι λόγω της υπερβολικής αγάπης που του τρέφουν, τον φωνάζουν παππού!

Στο νησί έχει σπίτι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και πολλές φορές έχουν συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα και έχουν συζητήσει για την οικονομία, την πολιτική, αλλά και την ίδια τη ζωή.

Στην Αίγινα πηγαίνει συχνά και ο βουλευτής Επικρατείας, ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, τα μέλη της κυβέρνησης Ευκλείδης Τσακαλώτος και Θόδωρος Δρίτσας, οι οποίοι πολλές φορές έχουν κάνει μια μεγάλη παρέα με τους Φλαμπουράρη και Τσίπρα, συζητώντας και αναλύοντας πολλά θέματα.

Είναι η άλλη, η ανθρώπινη πτυχή, πέρα από την πολιτική και την ιδεολογική ταύτιση που έχει το ενδιαφέρον της!