Πιθανό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία προκειμένου να μην χρειαστεί η παράταση μετά την 28η Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο δελτίο του Mega, τονίζοντας ότι δεν ανησυχεί για το ζήτημα της ρευστότητας.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «το μόνο αίτημα που κάναμε είναι το βράδυ των εκλογών ότι θέλουμε χρόνο» υπογραμμίζοντας   ότι «εάν υπάρχει πολιτική βούληση και θα υπάρξουν πάρα πολλές ιδέες». 

Ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης μίλησε για πιθανή πολιτική συμφωνία με τους εταίρους, σχολιάζοντας την επερχόμενη συνάντηση Γιουνκέρ-Τσίπρα σημειώνοντας ότι «η συμφωνία θα γίνει στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι αυτή η πολιτική συμφωνία θα καταστήσει περιττό το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος και θα καλύπτει την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών. 

«Κανείς δε μιλάει πια για τρόικα, αλλά για τους θεσμούς της Ευρώπης και το ΔΝΤ. Δε μιλάμε για συνέχιση του προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία. Η έμφαση πάει όχι πια σε μέτρα αλλά σε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

«Ο κ. Ντράγκι μίλησε είτε για πρόγραμμα είτε για πλαίσιο και όχι για συνέχιση του προγράμματος. Αυτό που θέλει είναι να υπάρχει μία πολιτική συμφωνία» πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν ανησυχεί για τη ρευστότητα λέγοντας ότι «θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να μην διαταραχθεί η ομαλή πορεία. Αν δεν ανησυχεί ο γάλλος ΥΠΟΙΚ δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας που να το κάνει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε καταλυτική την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα και σημείωσε ότι αν ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρει διέξοδο θα έχουμε μεγαλύτερες αναταράξεις στην Ευρώπη.

«Εμείς θέλουμε να βάλουμε το ζήτημα του χρέους στο τραπέζι. Ξέρουν όλοι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

«Η Ελλάδα γίνεται καταλύτης των εξελίξεων στην Ευρώπη. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε ότι δεν έχουμε ελληνογερμανική σύγκρουση, αλλά αντίθεση με μια πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε.

«Δεν κερδίζεις τίποτε εάν δεν το παλέψεις. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μία κοινωνία με το να διεκδικεί το δίκιο της, σεβόμενη τους άλλους λαούς» κατάληξε.