Κατά του ανασχηματισμού τάσσεται ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο οποίος προτάσσει την ανάγκη για συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ υπουργών. Αναφορικά με το «μεσοπρόθεσμο προγράμματο σταθερότητας» αναφέρει ότι θα ήταν «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας» τυχόν διαρροές κατά την ψήφιση του . Παράλληλα προαναγγέλλει συνεργασία ΣΔΟΕ και αστυνομίας με στόχο την τιμωρία των παραβατών (π.χ. για το λαθρεμπόριο καυσίμων). Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού,
υποστήριξε ότι «δεν βλέπει την ανάγκη γίνει κάτι τέτοιο, αλλά για ολοκληρωμένες πολιτικές, με συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι, «αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις διαφωνίες και τις ενστάσεις που διατυπώνονται, κανείς δεν διανοείται να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες. Άλλο η αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων και άλλο η υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας».

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, παράλληλα, αναφερόμενο στο λαθρεμπόριο στα καύσιμα υποστήριξε ότι «οι έλεγχοι που διενεργούνται από τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου είναι συνεχείς και ενδελεχείς. Για τον λόγο αυτό έχουμε θεσπίσει πολύ πιο αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας».

Επιπρόσθετα προανήγγειλε «τη διενέργεια μεικτών ελέγχων, μαζί με ελεγκτικούς μηχανισμούς άλλων φορέων, όπως Αστυνομία και ΣΔΟΕ, ώστε να τιμωρούνται οι παραβάτες για όλα τα αδικήματα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφορικά με την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» στο έλλειμμα, υποστήριξε ότι
δεν πρόκειται να γίνουν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά  «διαρθρωτικές αλλαγές, που φέρνουν ανάπτυξη με βιώσιμους όρους (όπως ο νέος επενδυτικός νόμος), με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς νέα βάρη σε όσους μη προνομιούχους έχουν ήδη υποστεί περικοπές».

Τέλος, αναφερόμενος σε πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους, ο υπουργός απάντησε ότι «θα ήταν αρνητική και για την ευρωζώνη, αλλά και για την ελληνική οικονομία».