Στο ερώτημα εάν θα ανοίξει η συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης σε συνέντευξή του στον Real fm. 

Όπως είπε «ήδη έχει ξεκινήσει με την Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, θα συνεδριάσουν όλα τα όργανα του κόμματος, όλα μα όλα. Κι εκεί, όχι μόνο τα στελέχη, αλλά κυρίως οι βουλευτές θα τοποθετηθούν και θα κάνουμε την αποτίμηση του αποτελέσματος. Αυτό είναι σαφέστατο».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν είναι βέβαιο εάν η συζήτηση αυτή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, τονίζοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν ξέρω αν την Πέμπτη θα υπάρχει συζήτηση ή δεν θα υπάρχει, αυτό θα το πει ο Πρόεδρος. Ομως, θα υπάρξει σαφέστατα συζήτηση μέσα στα όργανα και κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό θα γίνει 1000%. Τώρα αν θα είναι την Πέμπτη ή κάποια επόμενη ημέρα δεν το ξέρω ούτε μπορώ να σας το επιβεβαιώσω, αλλά αυτό θα γίνει 1000%» σημείωσε  χαρακτηριστικά. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στις διεργασίες στο χώρο της κεντροδεξιάς: «Νομίζω ότι μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα είναι λογικό να υπάρχουν ζυμώσεις, συζητήσεις, κριτική, είναι λογικό να γίνονται όλες αυτές οι συζητήσεις, όπως κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ συζητήσεις με όλους τους βουλευτές. Νομίζω ότι οι ίδιες συζητήσεις γίνονται από παντού. Αυτό είναι καλό, είναι υγεία, αυτό είναι η δημοκρατία».