Ότι δεν έχει γίνει αυτοκριτική από την ηγεσία της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα εκτίμησε μιλώντας στον Real fm  ο βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένος από την όποια αυτοκριτική έχει γίνει μέχρι στιγμής από την παράταξη και από τον Αντώνη Σαμαρά και αν θα έπρεπε ο πρόεδρος του κόμματος να κινήσει διαδικασίες για αποτίμηση των αιτιών, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Πρώτα απ΄ όλα θεωρώ ότι δεν έχει γίνει αυτοκριτική. Δεύτερον πιστεύω ότι η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους, αλλά με διάλογο. Και τρίτον υποστηρίζω ότι θα πρέπει συντεταγμένα, νηφάλια, ψύχραιμα και συλλογικά, όχι με παράλληλους μονολόγους, να ανοίξει η διαδικασία η εσωτερική αυτής της συζήτησης σε όλα τα όργανα. Κοινοβουλευτική ομάδα, πολιτικό συμβούλιο, πολιτική επιτροπή, νομαρχιακές συνελεύσεις και στο τέλος συνέδριο. Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τα λάθη, να τα διορθώσουμε και βεβαίως να οριοθετήσουμε και τη νέα ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα με την οποία θα μπορέσουμε να ατενίσουμε αξιόπιστα το μέλλον».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να θέσει ατομικά ο καθένας. «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να το πω αυτό. Εκτιμώ ότι αυτό είναι κάτι που προκύπτει ή δεν προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες. Θα ήταν λάθος ο καθένας μας ατομικά με βάση τα προσωπικά του, τις φιλοδοξίες του, με βάση τις ανησυχίες του να θέτει αυθαιρέτως αυτά τα ζητήματα. Είναι ζητήματα τα οποία αφορούν τη διεργασία και τη δημοκρατική λειτουργία μέσα σε μία μεγάλη παράταξη» τόνισε.

Για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή και αν θα πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο στο εσωτερικό της ΝΔ, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Επειδή ξέρετε ότι λέω τα ίδια πράγματα και είμαι συνεπής σε αυτό που πιστεύω χωρίς να φοβάμαι να το υποστηρίξω θα υπενθυμίσω αυτό που είχα πει τον Φεβρουάριο του 2013, γιατί ισχύει ακόμα. Πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μία χρυσή εθνική εφεδρεία. Δεν μπορεί να αναλωθεί ούτε ως κομματάρχης, ούτε ως θα έλεγα μέρος ενός τρέχοντος παιχνιδιού. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός, νομίζω ότι και ο ίδιος έχει κάνει την αυτοαξιολόγησή του και είδε τα λάθη, τις παραλείψεις της δική του κυβερνητικής θητείας, είναι μία εφεδρεία που εύχομαι να μην τη χρειαστεί η χώρα μας, γιατί μόνο σε μία περίπτωση ανάγκης θα χρειαζόταν την εμπειρία του, αλλά είναι εκεί. Και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε. Αυτή είναι η γνώμη η δική μου».