Για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος
 
Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απορρίφθηκε για μια άλλη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Ευχήθηκε να πετύχει η διαπραγμάτευση και να γίνει με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο και δεν πρέπει να συρρικνωθεί περαιτέρω. 
 
Θα πρέπει είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, να γίνουν διεργασίες στο κόμμα που θα οδηγήσουν σε ένα έκτακτο συνέδριο ωστόσο τόνισε πως το κόμμα του έφερε σε πέρας μια ιστορική αποστολή και ένα βαρύ φορτίο καθώς εφαρμόστηκε μια «αντιλαϊκή πολιτική και μέτρα που οδηγούσαν τη χώρα στη σωτηρία». 
 
Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε πως «είναι πάντα η ιστορική αναγωγή της Νέας Δημοκρατίας αλλά το τι θα κάνει έχει να κάνει με τη δική του θέληση και τις δικές του αποφάσεις». 
 
Τέλος είπε πως η ΝΔ άφησε τη λέξη ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και κράτησε τη λέξη φόβο. «Μπορεί να τον χρησιμοποιείς, αλλά δεν μπορεί να είναι η βασική πυξίδα για να χαράξεις πολιτική».