Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, χωρίς ζημία για τους ιδιώτες πιστωτές της, αναμένεται να δώσει σε στελέχη τραπεζών και επενδυτικών οίκων του Σίτι του Λονδίνου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης και η οποία ανέφερε ότι «θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας με όρους που δεν θα έχουν καμία αρνητική επίπτωση σε ομολογιούχους, ειδικά ιδιώτες». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρουφάκης σχεδιάζει να συναντηθεί με εκπροσώπους περίπου 100 τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα στείλει μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας, ζητώντας τους ταυτόχρονα από τους επενδυτές να ακούν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το μήνυμα θα είναι πως είμαστε πολύ ανοιχτοί σε επενδύσεις, ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ακούν τον υπουργό Οικονομικών, που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αντί για θορύβους που προέρχονται από οιαδήποτε άλλη κατεύθυνση», επισήμανε η πηγή του Reuters.