«Η τρόικα ειναι μια δομή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος εκτιμώντας ότι συμφέρον όλων στην Ευρωζώνη είναι να μην αμφισβητηθεί η ενότητα της νομισματικής ένωσης.

«Το εναρκτήριο λάκτισμα για μία διαπραγμάτευση έχει δοθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια πανηγυρισμών, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς» είπε μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Να φτάσουμε σε μια πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλλάξει σελίδα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν άξονα κατά της Γερμανίας, δεν έχουμε τίποτα με τον γερμανικό λαό» είπε ο κ. Βαρεμένος προσθέτοντας:

Η τρόικα ειναι μια δομή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Tα πρόσωπα της τρόικας δεν είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν τίποτε άλλο πέρα από την τεχνική εφαρμογή του προγράμματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι ένα νέο πρόγραμμα «δεν πρέπει μόνο να ονομάζεται αναπτυξιακό, αλλά να είναι και αναπτυξιακό. Ρεαλιστικό θα ήταν να υπάρξει ένας οδικός χάρτης, που θα βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και θα δώσει χρόνο στην κυβέρνηση να αναπνεύσει. Η ηρεμία θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα» και επισήμανε ότι «δεν ξέρω εάν ο οδικός χάρτης θα προκύψει από τη συνάντηση Τσίπρα-Γιουνκέρ».

Παράλληλα, υπογράμμισε για την Ε.Ε. ότι «πρέπει να επανέλθουμε σε θεσμικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Πρέπει να υπάρξει μία δομή με ευρωπαϊκη νομιμοποίηση. Το Ευρωκοινοβούλιο είχα αποφανθεί πανηγυρικά κατά της τρόικας».

«Δε με ενθουσιάζει η στάση της Γερμανίας, αλλά οι Γερμανοί είναι πραγματιστές, Αυτό που θα μετρήσει στο τέλος είναι τα εκατέρωθεν συμφέροντα. Συμφέρον και των δύο είναι να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε μια κατεύθυνση αμφισβήτησης της ενότητας της Ευρωζώνης» κατέληξε.