Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ενημέρωσε ο Τσίπρας τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ενημέρωσε ο Τσίπρας τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Κύπρου εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο γιατί «η κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Χρυσόστομο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι «οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώνουν του λαούς και όχι να τους χωρίζουν».

Παράλληλα, ευχήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια εποχή, όπου, όπως είπε, το θρησκευτικό μίσος οδηγεί σε περιπέτειες, με την άνοδο του φονταμενταλισμού και του φανατισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου για θρησκευτική ελευθερία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και είπε ότι εύχεται να πετύχει στο έργο του, γιατί «η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν αντάλλαξαν απόψεις εφ`όλης της ύλης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο