«Ο ελληνικός λαός ψήφισε ότι θέλει να συνεχίσουμε εντός του ευρώ με μια νέα διαπραγμάτευση. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ στηρίζουμε την Κυβέρνηση στη νέα αυτή διαπραγμάτευση, αλλά πρέπει να ξέρουμε το σχέδιο», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μιλώντας στο Mega, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σημείωσε πως «δεν θέλουμε να ξέρουμε το plan-b. Θέλουμε να ξέρουμε ξεκάθαρα τo plan-a. Ποια είναι τα βήματα της διαπραγμάτευσης».

Για τις δηλώσεις Ομπάμα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος τις έχει πει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν και πρόσθεσε:

«Ο Γιούνκερ τα ίδια τα είπε πριν τέσσερις μήνες και πριν δύο μήνες, δεν είναι καινούρια πράγματα. Όμως πέντε χρόνια τώρα δεν γίνεται καμία συζήτηση από κανέναν από όλους αυτούς που τοποθετήθηκαν χθες περί κουρέματος. Άρα είναι προφανές ότι το βασικό σημείο το οποίο η Κυβέρνηση έβαζε ως ζήτημα σύγκρουσης με τους εταίρους, δεν υφίσταται. Στο BBC το βράδυ ο κ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντάισεμπλουμ μίλησε επί της ουσίας για roll over, δηλαδή να κάνουμε επιμήκυνση και μικρότερους τόκους».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ δε θα έχει τη μηδενιστική στάση, τη ρητορεία της καμένης γης και την καταστροφολογία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια εντός μνημονίου και πριν από αυτό. Έλεγε όχι σε όλα και όχι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της Lazard. Εμάς μας αποκαλούσαν εθνικούς μειοδότες όταν ήρθε η Lazard, τώρα όμως που τη φέρνει ο κ. Βαρουφάκης δεν τρέχει τίποτα».

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως «η  χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο για τα επόμενα βήματα. Δε θα βοηθήσει η μετάβαση χωρίς περιεχόμενο από το success story του Σαμαρά στο success story του Τσίπρα».

Όσον αφορά στο θέμα της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι «πρώτα θα γίνει συνέδριο, θα οριοθετηθεί η παράταξη, ποιος είναι ο προσανατολισμός της και μετά θα συζητήσουμε τα πρόσωπα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι αλλάζοντας μόνο τον αρχηγό κι αφήνοντας τις ίδιες πολιτικές και τις ίδιες θέσεις, το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει, για μένα είναι μια λάθος αντίληψη και δε με αφορά. Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα  4,67 στις βουλευτικές εκλογές, ας σεβαστούμε την προτεραιότητα να ανακάμψει η παράταξη μέσα από νέο προγραμματικό λόγο».