current views are: 1

2 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση17:34

Βαρουφάκης: «Θα υπάρξει σύντομα συμφωνία που θα επιλύσει το ελληνικό ζήτημα»

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους θα παράσχει ο στις συναντήσεις με επενδυτές στο Σίτι.

Δημοσίευση 17:34’
αρθρο-newpost

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους θα παράσχει ο στις συναντήσεις με επενδυτές στο Σίτι.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, χωρίς ζημία για τους ιδιώτες πιστωτές της, αναμένεται να δώσει σε στελέχη τραπεζών και επενδυτικών οίκων του Σίτι του Λονδίνου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σύμφωνα, μάλιστα με πηγές του πρακτορείου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει απόψε σειρά επαφών με 100 εκπροσώπους τραπεζών και επενδυτικών οίκων, τους οποίους θα επιχειρήσει να καθησυχάσει. Σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα του Reuters, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο Channel 4 ότι «θα υπάρξει μια συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία θα επιλύσει το ελληνικό ζήτημα μια για πάντα».

Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί υπήρξε συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος εξέθεσε τους κινδύνους της αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης. ο κ. Όσμπορν έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συζήτηση, αλλά τόνισε στον έλληνα υπουργό τους σοβαρούς κινδύνους που ελοχεύει η σύγκρουση για την παγόσμια οικονομία. 

Τους κινδύνους της αντιπαράθεσης Ελλάδας – Ευρωζώνης τόνισε ο ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν στον Γιάνη Βαρουφάκη στη συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών που είχαν στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να δράσει υπεύθυνα, ενώ επισήμανε και την ανάγκη η Ευρωζώνη να έχει ένα καλύτερο σχέδιο για την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Μετά τις συναντήσεις στο Σίτι, επόμενος σταθμός στο μαραθώνιο επαφών του Γιάνη Βαρουφάκη είναι η Ρώμη. Στόχος είναι να πείσει αφενός ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή του χρέους και αφετέρου να παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.


σχετικα αρθρα