Καμιά αλλαγή πολιτικής δεν υπάρχει στο θέμα της διαπραγμάτευσης και της διαγραφής του χρέους είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 
 
«Δεν υπάρχει κωλοτούμπα», είπε όταν ρωτήθηκε σχετικώς στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. «Κάποιοι μπορεί να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κωλοτούμπα. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται η διαγραφή του η οποία μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους: ένας από αυτούς είναι αυτός που είπε ο κ. Βαρουφάκης σε ομιλία στο Λονδίνο». Κατέληξε δε σχετικά με το χρέος πως «αυτό που μας νοιάζει είναι να καταστεί βιώσιμο να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία».  
 
 
Σχετικά με τη δήλωση Καμμένου πως μπορεί οι ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν νομοσχέδια με τα οποία δεν συμφωνούν είπε πως είναι «εύλογο» αυτό που λέει ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης πως «υπάρχει μια πολύ καλή συνεννόηση μέχρι τώρα με τον κ. Καμμένο και πιστεύω πως όλα τα νομοσχέδια που θα έρθουν δεν θα φέρουν κανένα στη δύσκολη θέση». 
 
Ο κ. Σακελλαρίδης σχετικά με το όνομα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως μόλις ανοίξει η Βουλή θα γίνουν οι σχετικές δηλώσεις ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου είπε πως δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συνάντηση και πως δεν έχει υπάρξει κάποιο σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά. 
 
Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε πως το δημοψήφισμα έγινε την περασμένη Κυριακή και πως η «λαϊκή εντολή που έχουμε πάρει ισοδυναμεί με δημοψήφισμα. Εμείς θα την τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή».