Αποστολή στη Ρώμη: Ελένη Καλογεροπούλου

Συνάντηση με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν είχε ο έλληνας ομόλογός του, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος. Δεν έχει σημασία με ποιον όρο αναφερόμαστε σε αυτό αλλά το τι θέλουμε να κάνουμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά το γεύμα εργασίας που είχε στη Ρώμη με τον ιταλό ομόλογό του, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη που θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα ως τον Ιούνιο προκειμένου «να απεγκλωβιστεί η χώρα και να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη».

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι το θέμα «πάει καλα». Ο ΥΠΟΙΚ, εξάλλου, επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Πριν από τη συνάντηση με τον ιταλό ΥΠΟΙΚ ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «θα δούμε το τέλος της κρίσης από τον ερχόμενο Ιούνιο. Αρκεί στην Ευρώπη να ηρεμήσουμε όλοι». Και υπογράμμισε, αποκαλύπτοντας το σχετικό χρονοδιάγραμμα πως είναι απαραίτητη «μία συμφωνία-γέφυρα που θα μας δώσει χρόνο, για παράδειγμα ένα μήνα, ή έξι εβδομάδες από το τέλος του Φεβρουαρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί μία συμφωνία, την οποία θα θέσουμε σε εφαρμογή από την 1η του Ιουνίου. Η κρίση μας θα τελειώσει. Θα δείτε, θα υπάρξει συμφωνία, όσο πιο σύντομα θα φτάσουν τα κεφάλαια».