Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη και υπηρεσιακούς φορείς της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο του γεφυριού της Πλάκας και ο συντονισμός των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης του μνημείου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει με την αρωγή των τοπικών φορέων και του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου.

Την Τετάρτη κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Υπουργείο Πολιτισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για επιτόπια καταγραφή και αυτοψία. 

Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή τόνισε ο κ. Ξυδάκης.