Με τον επικεφαλής της ΕΚΤ και με τον γερμανό ομόλογό του θα συναντηθεί τις δύο επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως είπε σε συνομιλία του με ιταλούς δημοσιογράφους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών την Τετάρτη θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι και στη συνέχεια, την Πέμπτη πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο, ώστε να έχει τετ α τετ με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η ΕΚΤ, προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση, σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, την οποία είχε εγκρίνει πριν από δύο εβδομάδες. 

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται στη Ρώμη για να συζητήσει τον οδικό χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε οριστική λύση της ελληνικής κρίσης και πως οι αντιδράσεις των συνομιλητών του στο Λονδίνο αλλά και στο Παρίσι ήταν άκρως θετικές και ενθαρρυντικές.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση πρόκειται να κρατήσει τα δημοσιονομικά σε τάξη, ότι το πρόγραμμά της δεν θα είναι απλή φωτοτυπία των προεκλογικών δεσμεύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις άμεσες στρατηγικές κινήσεις σε σχέση με τη δημόσια οικονομία υπογράμμισε:

«Δεν θέλουμε τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ αλλά θα ζητήσουμε να μας δοθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ».