«Η μεταρρύθμιση του κράτους μπορεί να γίνει χωρίς κόστος. Τώρα είναι η ευκαιρία», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την απόφασή του να αφήσει τη θέση του ευρωβουλευτή και να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του σημείωσε: «Θεώρησα ότι όταν ασχολούμαστε με την πολιτική δεν πρέπει να κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον».

«Θα ξεκινήσουμε από καταγραφή των αναγκών, χωρίς τον εκβιασμό της απόλυσης», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα διοριστούν σταδιακά. «Θέλουμε νέο αίμα, αλλά δεν μπορεί να μην διοριστεί κάποιος που έχει πετύχει παλαιότερα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακόμη, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα επαναπροσληφθούν όσοι είχαν προσληφθεί με πλαστά πτυχία. «Όσοι έχουν παράπονο με την απόφαση, έχουν τη δικαστική προστασία», είπε. «Οι έλεγχοι για τα πλαστά πτυχία θα συνεχιστούν. Δεν θέλουμε τη λαμογιά», είπε.

«Θα επαναπροσληφθούν όσοι δεν έχουν απολυθεί για πειθαρχικούς λόγους. Θα δούμε πώς θα γίνει η επανατοποθέτησή τους», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Αυτό που προτίθεμαι να κάνω είναι να αλλάξω το κλίμα στη δημόσια διοίκηση», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «μπορούμε να διαμορφώσουμε νοοτροπίες με το παράδειγμά μας». 

Ακόμη, δήλωσε ότι ο ίδιος θα δουλέψει φιλότιμα και με όλες του τις δυνάμεις, για να τα καταφέρει, και τόνισε πως το μεγάλο σχέδιο είναι η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης σε καινούριες βάσεις. 

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν μέσα σε έξι μήνες, γιατί μετά μπορεί να μην έχουν τη μεταρρυθμιστική ορμή», υπογράμμισε. 
Σε άλλο σημείο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «πηγαίνουμε να διαπραγματευθούμε με στάση αξιοπρέπειας, χωρίς να τους εκβιάζουμε».