Για έκτακτο Eurogroup με αντικείμενο την Ελλάδα κάνουν λόγο πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση πιθανόν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, μία ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής. 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή της ευρωζώνης που ζήτησε να μην κατονομαστεί η έκτακτη σύγκληση  είναι «πολύ πιθανή», αλλά αναμένεται προηγουμένως η σύνοδος του Euro Working Group την Πέμπτη, στο οποίο γίνονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η έκτακτη σύνοδος θα δώσει την ευκαιρία στην ευρωζώνη να αποσαφηνίσει τη θέση της όσον αφορά την Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση της οποίας θέλει να μειωθεί το τεράστιο χρέος της (πάνω από 175% του ΑΕΠ), αλλά και να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες κατίσχυσαν μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους. Η φιλοδοξία αυτή όμως συναντά την κατηγορηματική αντίθεση πολλών χωρών και ιδίως της Γερμανίας, η οποία περισσότερο από ποτέ εμφανίζεται ως ο θεματοφύλακας της δημοσιονομικής ορθοδοξίας στην ΕΕ, σύμφωνα με το Πρακτορείο. 

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τρόπο πολύ ρεαλιστικό. Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, κέρδισε (τις εκλογές), έχει προτάσεις πολύ διαφορετικές (από τις δικές μας), είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση», σχολίασε σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως «αυτό θα πάρει λίγο χρόνο».

Πάντως, η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από την κυβέρνηση.