Κατά συνείδηση ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Τρίτης καθώς οι επικεφαλής της ΚΟ δεν είχαν δώσει «γραμμή» ούτε έθεσαν θέμα κομματικής πειθαρχίας. Στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, εκφράστηκε μια δυσαρέσκεια για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, κάτι που επισήμανε και ο κ. Πρωτόπαπας δηλώνοντας ότι «είναι προφανές πως οι βουλευτές δεν πείστηκαν από το σκεπτικό του πορίσματος», το οποίο διεύρυνε το κατηγορητήριο.

Οι κκ. Θ.Ρουσόπουλος και Γ. Βουλγαράκης απηλλάγησαν από τις κατηγορίες καθώς πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ δεν ψήφισαν υπέρ του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής ενώ ο ένας στους έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος δεν ψήφισε υπέρ της παραποµπής κανενός από τα πέντε στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας.

«Οι βουλευτές τοποθετήθηκαν αβίαστα και ελεύθερα και το αποτέλεσµα αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα υποστήριξε η Ν∆ περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εµπάθειας δεν ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα» δήλωσε ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι οι εντυπώσεις παραµένουν και «το αποτέλεσµα δεν λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι υπήρξε από την αρχή κακή προετοιµασία της υπόθεσης και σε ορισµένες περιπτώσεις «η Εξεταστική Επιτροπή έδειξε ότι λειτουργούσε σαν παιδική χαρά».

Αναφέρουν, επίσης, ότι τα λάθη συνεχίστηκαν όταν η Επιτροπή, συντάσσοντας το πόρισµά της, συµπεριέλαβε τους κ. Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, όταν ειδικά για τον δεύτερο «ήταν εξόφθαλµο ότι δεν έπρεπε να παραπεµφθεί».

Ουσιαστικά φάνηκε ότι «διογκώσαµε ένα θέµα κι έτσι ενώ οι πολίτες πίστευαν ότι οι Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης είναι αναµεµειγµένοι στο σκάνδαλο» το αποτέλεσµα της ψηφοφορίας έδειξε ότι «ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πίστεψαν ποτέ στη συµµετοχή τους».