Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN δήλωσε ότι «Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης».

Όπως εξήγησε, «η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη. Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι».

Σχετικά με το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης των ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη είναι το πρωταρχικό έργο της νέας κυβέρνησης». «Ακόμη και οι βορειοευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τις απώλειες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες ως συνέπεια της λιτότητας. Η μοναδική εντολή που έχουμε είναι να ξαναλειτουργήσει η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά, το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας» υπογράμμισε.