Εποικοδομητική ήταν η συζήτηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση.

«Είχαμε πολύ καρποφόρες συνομιλίες», τόνισε ο έλληνας υπουργός κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, διαβεβαιώνοντας πως η επικοινωνία ήταν «εξαιρετική», γεγονός που του προσφέρει «μια ισχυρή ενθάρρυνση για το μέλλον».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι υπογράμμισε στον κεντρικό τραπεζίτη το μήνυμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα παραδοσιακά εργαλεία.

Το πρόγραμμα έχει πυροδοτήσει κρίση αποπληθωρισμού στη χώρα, επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης, και διευκρίνισε πως με τον κ. Ντράγκι συζήτησαν «για τους καταναγκασμούς, τους κανόνες, τους κανονισμούς και τη διαδικασία» βάσει των οποίων η ΕΚΤ χορηγεί τις αρωγές της, υπονοώντας πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμος να υπερβεί αυτούς τους κανόνες.

«Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει τα κράτη μέλη στην ευρωζώνη», δήλωσε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης προς το πρακτορείο Reuters.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις μας με τους ευρωπαίους εταίρους μας, καθώς και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε ο έλληνας υπουργός.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται αύριο Πέμπτη να έχει κρίσιμο ραντεβού με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.