«Αν πετύχει όντως ο πρωθυπουργός καλύτερη συμφωνία, η οποία θα ανακουφίζει τον Έλληνα πολίτη, γιατί να είμαστε αντίθετοι; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε: «Θα τη χειροκροτήσουμε και με γενναιοφροσύνη. Καμία μεμψιμοιρία δεν υπάρχει από τη ΝΔ. Η ΝΔ επισημαίνει τους κινδύνους και μπορώ να σας πω, χαίρεται για τη ρεαλιστική στροφή που δείχνει η κυβέρνηση Τσίπρα τον τελευταίο καιρό».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια τέτοια στροφή προς τον ρεαλισμό, που θα κάνει πιθανή τη συμφωνία με την Ευρώπη, η ΝΔ μόνο χαρούμενη μπορεί να είναι. Το ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις της ΝΔ είναι δυνατόν να λυπεί τη ΝΔ; Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τόσο των διαπραγματεύσεων όσο και τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια φρέσκια κυβέρνηση, κάνει την προσπάθειά της, της ευχόμαστε καλή επιτυχία, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ μετά την ήττα στις εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης απαντά:

«Η ΝΔ πρέπει να μείνει με ψυχραιμία ενωμένη, ώστε να δει πού θα καταλήξει το πράγμα ως προς τη συμφωνία. Ό,τι καλό υπάρχει, να είστε βέβαιοι ότι θα το υποστηρίξει, ό,τι είναι επικίνδυνο και ενάντια στις ιδεολογικές μας αρχές θα το αναδείξει».Σχετικά με το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θέμα που θέτουν ορισμένοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Όλα στη ζωή πρέπει να έρχονται στην ώρα τους. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας αυτή τη στιγμή στη ΝΔ. Η ΝΔ τώρα πρέπει να μείνει ψύχραιμη και ενωμένη για να αντιμετωπίσει το έστω και μία στο εκατομμύριο αρνητικό ενδεχόμενο για τη χώρα, το οποίο απεύχομαι. Αλλά επειδή είμαστε ένα κόμμα της ευθύνης, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ενωμένοι για την έστω και απειροελάχιστη πιθανότητα να πάνε τα πράγματα στραβά. Αφού όλο αυτό ξεκαθαρίσει, μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή, αλλά νομίζω ότι το να θέτουμε αυτή τη στιγμή θέμα ηγεσίας, είναι λάθος».