«Ακόμα και η επιστροφή στον δρόμο παλαιότερων ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης θα απαιτήσει νέες μεγάλες θυσίες», ανέφερε ο γ.γ του ΚΚΕ.

«Ο νέος υπουργός οικονομικών συνιστά "λιτό βίο" και υπόσχεται ανάπτυξη. Άρα, κέρδη για το κεφάλαιο, λιτό βίο για το λαό», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Ομολογείται από την κυβέρνηση ότι θα υπάρχει πρόγραμμα την επόμενη μέρα.  Όταν ακούμε "πρόγραμμα" πρέπει να καταλάβουμε ότι εννοούν συμφωνία με τους εταίρους. Η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για μεταρρυθμίσεις και όταν ακούμε "μεταρρυθμίσεις" πρέπει να καταλάβουμε ότι εννοούν χαμηλό εργατικό κόστος», εξήγησε ο γ.γ του ΚΚΕ.

«Όλα τα πιθανά σενάρια διαπραγμάτευσης που έχουν πέσει στη συζήτηση, έχουν τη βασική παραδοχή ότι ο λαός θα πληρώσει μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους, των δανείων από τα οποία, όχι μόνο δεν επωφελήθηκε στο ελάχιστο αλλά και δεν ευθύνεται για αυτά», πρόσθεσε και έδωσε το στίγμα της δράσης του ΚΚΕ στο εξής:

«Στόχος η ανάκτηση όλων όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης. Θα συγκρουστούμε με κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Θα απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νομων. Η ΚΟ θα συμβάλει στην αποκάλυψη της πολιτικής της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ θα εξετάζει προσεκτικά κάθε νομοσχέδιο με κριτήριο τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και αν ανακουφίζουν τους εργαζόμενους θα τα υποστηρίζουμε, όπως, άλλωστε, κάναμε πάντα».