Για «έντονη αντιφατικότητα» στα μηνύματα που εκπέμπει κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον Real Fm

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αυτό που διακρίνουμε στον τρόπο λειτουργίας και τα μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι μια έντονη αντιφατικότητα. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, να το εξειδικεύσουμε, κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε δυο πολύ βασικά πράγματα. Ότι θα διαγράψει ονομαστικά το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε επαχθές και επονείδιστο –το ίδιο είχε κάνει και ο Πάνος Καμμένος– και δεύτερον έταξαν ένα σωρό πράγματα σε πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες, είχαμε πολλές προεκλογικές δεσμεύσεις».

Και έκανε λόγο για αλλαγή μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης: «Μετά τις εκλογές παρατηρούμε μια αντιφατικότητα και ως προς την κοινή λογική. Το χρέος κατά τον κ. Βαρουφάκη φαίνεται να μπαίνει οριστικά στο συρτάρι, δηλαδή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

Ο Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι βάζει στο συρτάρι τις προεκλογικές δεσμεύσεις για να πετύχουμε τον στόχο του 1,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η ΝΔ στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια, όπως πάντα η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια. Όλα τα χρόνια από τη στιγμή της ίδρυσής της. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για την διαπραγμάτευση είναι ακόμα στα προκαταρκτικά».