current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:05

Bild: Μυστική συμφωνία Τσίπρα – Γιούνκερ και «αντι-Μέρκελ» συμμαχία;

Διπλό χτύπημα της Bild με δημοσιεύματα που προκαλούν αίσθηση για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
 
 

Δημοσίευση 12:05’
αρθρο-newpost

Διπλό χτύπημα της Bild με δημοσιεύματα που προκαλούν αίσθηση για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
 
 

Διπλό χτύπημα της Bild με δημοσιεύματα που προκαλούν αίσθηση για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
 
Μετά το πρωινό δημοσίευμα που άφηνε σαφείς αιχμές για μυστική συμφωνία Τσίπρα – Γιούνκερ με αντάλλαγμα τα Luxleaks, μετά τη συνάντηση η εφημερίδα επανέρχεται με νεώτερο άρθρο με τίτλο: «Δημιουργείται τώρα Αντι-Μέρκελ Συμμαχία;». 
 
Στο άρθρο της μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών αναφέρει πως συμπεριφέρονταν «σαν δύο πιτσουνάκια, κρατούσαν τα χέρια καθώς περπατούσαν στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».  
 
Στο πρωινό της δημοσίευμα η διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας με τίτλο  «Μυστική συμφωνία Γιούνκερ με τη νέα ριζοσπαστική κυβέρνηση της Ελλάδας;», επισήμανε πως δεν είναι τυχαίο ότι οι απόψεις του προέδρου της Κομισιόν για την Τρόικα αλλά και το ελληνικό χρέος ταυτίζονται με αυτές των Ελλήνων. 
 
«Αυτό συμβαίνει για συγκεκριμένους λόγους», αναφέρει η Bild, αποδίδοντας την «χαλαρή» αυτή στάση του στο σκάνδαλο φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο, το επονομαζόμενο «Luxleaks», που τον βαραίνει.  
 
Σύμφωνα με τη Bild, ο πρόεδρος της Κομισιόν θέλει να ικανοποιήσει τους Ευρω-Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο «Σύμφωνο Σταθερότητας». 
 
«Ο Γιούνκερ», αναφέρει η Bild, «χρειάζεται επειγόντως αυτή τη στήριξη καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής κολοσσών με την διευκόλυνση του Λουξεμβούργου τα χρόνια της θητείας του Γιούνκερ. Το σκεπτικό του Γιούνκερ, λοιπόν, είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας τον χρειάζεται αλλά και ο Γιούνκερ χρειάζεται τον Τσίπρα. Έτσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη, να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης». 
 

σχετικα αρθρα