Έχουμε μπει σε μία πορεία σημαντικής, ουσιαστικής, πραγματικής διαπραγμάτευσης, κάτι που δεν το είχαμε δει να συμβαίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλώνει σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Με τους Ευρωπαίους υπάρχουν κοινά σημεία, κοινές αναφορές, ταυτίσεις απόψεων σε σημαντικά ζητήματα τα οποία θέτουμε και στην ατζέντα της διαπραγμάτευσηςΘα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις. Μία νέα πολιτική συμφωνί.α, μια νέα συμφωνία, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά κι ένα διαφορετικό πλαίσιο πολιτικής απ΄αυτό που μας είχαν συνηθίσει να συμφωνούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε,

Έχει σημασία να γίνει το χρέος βιώσιμο για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη τα οποία έχουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Αν βρεθεί χρόνος ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συναντήσει την κ. Μέρκελ.

Διαβάζω τη δήλωση του κ. Καραγκούνη που αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του κ.Τσίπρα. Νομίζω ότι πραγματικά έχει σημασία να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αμετροέπεια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική της ο ελληνικός λαός είχε μια τόσο πρόσφατη εμπειρία.

Επομένως θα ζητούσαμε αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια πραγματική στήριξη, να μην υπονομεύεται η διαπραγματευτική προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση και όσοι δεν έκαναν τίποτα τον προηγούμενο καιρό τουλάχιστον να μη μιλάνε με έναν τέτοιο τρόπο για την ελληνική κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όχι μέσω του εκλογικού αποτελέσματος αλλά μέσω των πρώτων βημάτων που έχει κάνει τις πρώτες δέκα ημέρες.