current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:46

Συνάντηση Κοντονή – Μαρινάκη

Συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Κυριακή στην Τούμπα. 

Δημοσίευση 12:46’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Κυριακή στην Τούμπα. 

Συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Κυριακή στην Τούμπα.

Ο κ. Μαρινάκης κατέστησε σαφές πως θα προστατέψει την ομάδα στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να τη συνοδέψει ο ίδιος στην Τούμπα.

«Θέλω, η φιλοξενία που είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι μας, να είναι η ίδια και όχι όπως αυτή στο Κύπελλο. Αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να διεξαχθεί το ματς με σωστές και ανθρώπινες συνθήκες, μπορεί να το πράξει. Όταν ήρθε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδό μας, μας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία. Σας θυμίζω ότι μας κέρδισε με 2-1 και ήμουν ο πρώτος που έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Αναστασιάδη. Αυτό είναι ανθρώπινο και όταν μας παρουσιάζεται η ευκαιρία, καλό θα είναι να το κάνουμε. Δεν χρειάζεται δηλαδή να γίνεται συζήτηση για να πάει να παίξει στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει και να παίξει σε ανθρώπινες συνθήκες και να μην επαναληφθούν οι περσινές κτηνωδίες. Αν θέλουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μπορούν να το πραγματοποιήσουν», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Και κατέληξε: «Θέλω να δώσω το “παρών” στην Τούμπα, παρόλο που έχουν εκφράσει την άποψη να μην πάω. Θέλω να είμαι δίπλα στην ομάδα και δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνουν αυτά που έγιναν στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα να περάσει αυτά που πέρασε. Είναι κάτι που το σκέφτομαι. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτιμά να μην πάω στην Τούμπα. Η πρώτη σκέψη είναι να προστατέψω την ομάδα και να τη συνοδεύσω».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

«Σήμερα έγινε μία ειλικρινής συζήτηση επί πολλών θεμάτων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη. Από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη του προέδρου του Ολυμπιακού ζητήματα κυρίως της βίας, στα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Αύριο θα συναντήσω και τους προέδρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: «Είναι ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτήν τη μάστιγα, απαλλάσσοντας τον χώρο του αθλητισμού από τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία και θα την υλοποιήσουμε. Θέλουμε όμως σε αυτήν την προσπάθεια αρωγούς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλητισμού και εκτιμώ ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε αυτή τη γάγγραινα που δηλητηριάζει την ελληνική νεολαία».

Απαντώτας σε ερώτηση αναφορικά με το κυριακάτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, ο Σταύρος Κοντονής είπε: «Δεν θα σας πω τι περιμένω, αλλά επιθυμώ να γίνει ένας αγώνας μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Διότι ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα πράγματα δηλητηριάζουν τον αθλητισμό, τη νεολαία και πρώτος στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατέψει τους νέους ανθρώπους».

Ο κ.Κοντονής θα συνεχίσει τις επαφές του αύριο (13:00), με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη, ενώ ραντεβού αναμένεται να καθοριστεί και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο.

Τέλος, σχετικά με το αθλητικό Νομοσχέδιο, ανέφερε ότι «κάνουμε μία επεξεργασία, διότι ο προηγούμενος υπουργός έχει αφήσει ένα σχέδιο το οποίο έχει δώσει σε διαβούλευση και δεν θέλουμε να πετάξουμε τίποτα. Θα τα μελετήσουμε όλα. Έχουμε υπόψη και την υφιστάμενη νομοθεσία και θα δούμε πού θα παρέμβουμε».


σχετικα αρθρα