Για την άμεση αντιμετωπίση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δήλωση του με αφορμή την σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου» ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι έλληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της. 

«Πέρα από την αναντίρρητη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης, με τον εντοπισμό των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στους οποίους οφείλεται η έξαρση της νόσου, η μάχη κατά του καρκίνου θα δοθεί στο επίπεδο της θεραπείας και της στήριξης των ασθενών. Εκεί, το υψηλό κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων, οι διεθνείς τιμές των οποίων έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της Υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο. «Το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» υπογραμμίζει ο κ. Κουρουμπλής.