Στη συνέχιση των συνομιλιών συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμοδίου για θέματα Ενεργειακής Ένωσης, Μάρος Σέφκοβιτς.

Ερωτηθείς αν το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε τη σημερινή τακτική συνεδρίαση των ευρωπαίων επιτρόπων, απάντησε ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων δεν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, διότι την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Ζ. Κ. Γιούνκερ με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Τόνισε, όμως, ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι η συνάντηση του Ζ. Κ.Γιούνκερ με τον Αλ. Τσίπρα διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας. Όπως σημειώθηκε ο κ. Γιούνκερ άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και στη συνέχεια οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους, μακριά από τα ΜΜΕ.

Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «οι συζητήσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Επιπλέον, ανέφεραν ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το ελληνικό ζήτημα, με στόχο να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα ως τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Δεν αποκλείστηκε επίσης το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup πριν τις 12 Φεβρουαρίου, «εφόσον υπάρξουν τα απαραίτητα συστατικά».