«Χρειαζόμαστε ένα όργανο δημοκρατικού ελέγχου της αστυνομίας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, και σημείωσε ότι ο αστυνομικός για τον πολίτη «δεν μπορεί το πρωί να είναι άγγελος επειδή τον έσωσε από τον διαρρήκτη, και το βράδυ στη διαδήλωση μπάτσος».

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η βασική πρόκληση είναι η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη και του πολίτη με την αστυνομία». «Υπάρχει καχυποψία και κακές πρακτικές και από τις δύο πλευρές», είπε και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία θα δώσει το καλό παράδειγμα. Δεν μπορεί να κάνει προληπτική άμυνα».

Επιπλέον, ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι «το στοίχημα είναι να καταλάβει ο αστυνομικός ότι υπάρχουν από το Σύνταγμα και τους νόμους αρμοδιότητες. Δεν μπορείς να έχεις άμετρη βία». 

Όσον αφορά το ζήτημα αφοπλισμού της αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι έχει δώσει τις προτάσεις του στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τις συμπεριλάβει στις προγραμματικές του δηλώσεις. 

«Να γίνει μια άμεση μελέτη των ειδικών σωμάτων για δύσκολες περιστάσεις», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο κόσμος. Τα ΜΑΤ δεν είναι για τις διαδηλώσεις».

Ακόμη, ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει ενοποίηση των μηχανοκίνητων μονάδων των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και να γίνει οριοθέτηση των ειδικών σωμάτων. Ο αναπληρωτής υπουργός τάχθηκε κατά της αστυνομίας, που έχει παρατεταμένα όπλα και χημικά.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε επιπλέον ο Γιάννης Πανούσης, σχετικά με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να κρατούνται άνθρωποι, χωρίς να βγαίνει απόφαση απαλλαγής ή καταδίκης».