Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την πρόθεση της κυβέρνησης να κανει στροφή στο ρεαλισμό, την  υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που το κόμμα του ακολούθησε, διείδε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις η κυβέρνηση πλησιάζει σιγά-σιγά στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης . " Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ, Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο γιουρογκρουπ που είναι το αρμόδιο όργανο", σημείωσε.  

Ωστόσο επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε άλλα προεκλογικά και πρόσθεσε ότι: «εμείς είπαμε την αλήθεια με κόστος, κάποιοι είπαν έυκολα λόγιοα, ανεφάρμοστα. Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε, κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχειδάζουμε και να ανακαλύψουμε ξανά την πιρύτιδα, έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν».  «Χαίρομαι γιατί η στάση μας μάς επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά σε έναν εθνικό σκοπό», είπε.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ έγινε μια πρώτη κουβέντα για τους κυβερνητικούς τομείς που θα παρακολουθεί ο κάθε βουλευτής, ενώ μοιράστηκαν και ορισμένες αρμοδιότητες.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, λένε ότι στηρίζουν τις προσπάθειες κυβέρνησης στο εξωτερικό, όμως υπογραμμίζουν ότι άλλα έλεγε προεκλογικά, ότι ειπώθηκαν ψέματα και ότι παραπλανήθηκε ο λαός. Αυτό δε που τονίζουν είναι ότι η κυβέρνησηδεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να έρθει κοντά στην αντιπολίτευση όπως για παράδειγμα με την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Τέλος χαρακτηρίζουν "τερατογένεση" τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.