«Οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές» διαμηνύει η ελληνική κυβέρνηση απαντώντας στο γερμανικό «τελεσίγραφο» που δημοσιεύθηκε στο πρακτορείο Reuters και καλεί την Αθήνα να πάρει πίσω τις αντιμνημονιακές υποσχέσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.

Kυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης. Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Και διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, στη συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι απάντησε εμμέσως στο Βερολίνο λέγοντας ότι «η Ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές»