Τη στήριξή της στην κυβέρνηση υπογραμμίζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μετεκλογική ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα η ΠΓ τονίζει πως θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης των κοινωνικών κινημάτων και της αλληλεγγύης, ενώ προσθέτει ότι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα όργανά του κόμματος, ώστε να χαράξουν τη στρατηγική για το επόμενο διάστημα και τους βασικούς άξονες παρέμβασής του.

Για την εκλογική νίκη, η Πολιτική Γραμματεία εκφράζει τις ευχαριστίες της στους ψηφοφόρους του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, που αλλάζει σελίδα στην ιστορία του τόπου, βάζει τέλος στην πολιτική τής εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη στην κατεύθυνση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για όλη την Ευρώπη, αναφέρει η ΠΓ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια η Ελλάδα μετατρέπεται σε θετικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Σημειώνει, επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της, ανέλαβε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο, που αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος του δημόσιου χρέους, καθώς και την αναγκαιότητα ευρύτερων συμμαχιών για την επίλυσή του. Η ελληνική φωνή, σύμφωνα με την ΠΓ, ακούγεται μετά από χρόνια στην Ευρώπη, προβάλλοντας τον ρεαλισμό, την αξιοπιστία και την αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής στρατηγικής για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και της εξόδου από την κρίση στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.

Σε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης, κρίσιμη είναι η ενεργή παρουσία και παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, υπογραμμίζει η ΠΓ, επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ήθελαν την κοινωνία να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής της σε αυτές και ότι η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα, να ελέγχει και να συνδιαμορφώνει την ασκούμενη πολιτική.